Werkwijze

 

Borduren is een manier om naast herkenbaarheid en exclusiviteit ook extra elan aan producten te geven. Zowel in de sport, voor commerciële doeleinden als voor de consument zijn borduringen zeer “gewild’. Alvorens tot een eindresultaat te komen wordt een logo, afbeelding of tekst naar een borduurmal ontworpen. 

Borduuratelier G 3 Embroidery - Loes de Geeter bewerkt, met vakkennis in het borduren, een aangeleverd bestand (aanleverspecificaties) uit tot een hoogwaardig borduursel. Het is als het ware een copy van bijvoorbeeld een bedrijfslogo of een club- of verenigingslogo, maar nu met extra dimensie door gebruik te maken van diverse steeksoorten, glansgarens in een breed kleurenspectrum, overlappingen en andere technieken. Een borduursel bestaat uit bijvoorbeeld vlakken en kolommen, die ingevuld zijn met (verschillende) steken. Die vlakken en kolommen vormen samen  weer een herkenbaar geheel. 

Het aangeleverde bestand, dat in eigen beheer bewerkt is om tot een borduursel te komen, wordt ingelezen door de computergestuurde borduurmachine. De borduurmachine ziet verschillende onderdelen in een borduursel, in een bepaalde volgorde, die elk een eigen kleur hebben. Daarna worden de gekozen garens op de borduurmachine geplaatst, de juiste naalden aangestuurd en vervolgens wordt  een ééndimensionaal logo en/of afbeelding verwerkt tot een dynamisch borduursel.

Een logo borduren kan op oa; polo’s met een borst-, mouw-, of ruglogo van bijvoorbeeld uw firma of vereniging. T-shirts en caps voor een speciaal evenement. Maar ook kan bijvoorbeeld een T-shirt, polo, sweater of fleecejack voorzien worden van een borduring op de borst, rug of mouw.

De ruitersport is een speciale tak van sport en verdient dus ook aparte aandacht als het om borduren gaat. Voor borduren zijn er tal van mogelijkheden om uw artikelen te laten verfraaien. Het meest bekend zijn de paardendekens en dekjes, caps en teamjacks. Maar heeft u ooit bedacht dat chaps of halsters ook bewerkt kunnen worden?

De prijzen van borduursels zijn o.a. gebaseerd op afmeting en het aantal steken van het borduursel. Kosten voor het maken van een borduurmal, het productiemiddel om het technische borduurproces uit te voeren, ook wel bekend als borduurkaart of borduurfile, zijn ook o.a. gebaseerd op afmeting en steekaantal. De kosten om een borduursel te maken zijn per afmeting éénmalig. 

Borduurmallen worden in eigen beheer gemaakt door Loes de Geeter. Deze productiemiddelen worden gemaakt met 17 jaar vakkennis, investering, ervaring, experimenteren en oefenen. Dat heet zoals men zegt: "het geheim van de smid" om kwalitatief hoogwaardige borduursels te leveren en daarmee onderscheidend te willen en kunnen zijn. Deze borduurmallen blijven eigendom van Borduuratelier G 3 Embroidery. G 3 Embroidery is niet gehouden om borduursel/mallen voor de opdrachtgevers te bewaren. Voorbeelden van borduursels kunt u vinden in Portfolio

Om een hoogwaardig borduursel te kunnen garanderen is het helaas niet mogelijk om bijvoorbeeld een caplogo te vergroten naar het formaat van een logo op een paardendeken. Of omgekeerd. Het schaadt de steekverhouding en kwaliteit zodat een nieuw ontwerp van een borduurmal nodig is.  

Voor het vervaardigen van een nieuwe borduurmal van een bestaand logo als borduursel, wordt een gereduceerd tarief berekend. Het gehele proces voltrekt zich in samenspraak met de klant om tot een perfect eindresultaat te komen.

Informatie en adviezen worden naar beste weten gegeven en zijn altijd vrijblijvend. Bijvoorbeeld bij wedstrijden, in de ruimste zin van het woord,  geldt veelal een wedstrijdreglement. Of wanneer is werkkleding aftrekbaar voor de Belastingdienst. 

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Copyright by Borduuratelier G 3 Embroidery Lochem | Created by